AddThis Social Bookmark Button

Az első Békési Rockzenekarok Találkozója a 2008-as évi Madzagfalvi Napokon került megrendezésre Vámos László képviselő úr és Kima Norbert (Titkolt Ellenállás és a Palmetta zenekarok vezetője) ötlete alapján. Majd a lebonyolítást Csökmei Gábor (a kulturális központ munkatársa) vette át, aki azóta is szívén viseli a Békés megyei zenekarok sorsát.
q8190224

A folytatásban számos koncert került már megrendezésre, aminek csúcspontja a 2011. évi I. Békés-dánfoki Zenei Fesztivál volt. Közel húsz zenekar lépett színpadra, és a megye minden területéről érkeztek rajongók. A két napos fesztiválnak a Békés-Dánfoki Üdülőközpont adott otthont.

A 2012-es évben második alkalommal rendezzük meg a Békés-dánfoki Zenei Fesztivált 2012. augusztus 10-12. időpontban. A köröstarcsai MAMF megszűnésével kiszolgálatlanul maradt a rock és az elektronikus tánczenét kedvelő közönség. A három napos rendezvénnyel az volt a célunk, hogy ezt a réteget a Dánfoki Üdülőközpontba csábítsuk egy évente megrendezésre kerülő zenei fesztivál keretében. Az üdülőközpont népszerű a békési és környékbeli lakosok körében és az előzetes felmérések alapján nagy elvárás van az igényes zenei rendezvények iránt. 2012 augusztusában a Békés megyében működő rock zenekaroknak és dj-nek biztosítottunk fellépési lehetőséget.

P1170927


A Rock Napja után gőzerővel készülünk a III. Békés-dánfoki Akusztikus Zenei Fesztiválra, ami jó pár változáson esik át. A tavalyi három naphoz képest két külön álló vasárnap lesz és a kemény metálos hangzást felváltja az akusztikus muzsika varázsa. Természetesen teljes zenekaros koncertek is lesznek, amiből csak a gitár torzított hangja fog hiányozni. Ami nem változik az a jó levegő, jó kedv, szabad strand, kedvező árak és 10-12 kiváló Békés megyei zenekar, illetve fellépő. Reményeink szerint mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelő stílust és egy kellemes családias hangulatú fesztivál fog kikerekedni az egészből. Hamarosan bővebb infóval és a zenekarokkal készített interjúkkal jelentkezünk….

Képgaléria

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com